Macaron
Szabó Rebeka receptje a Dia-Wellness Életmódváltók Csoportból
- Közepes
- Dia-Wellness Konyha20-40 perc
- 2020-11-21336.74 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 336.74 |
kJ: | 1410.74 |
Szénhidrát: | 14.22 |
Amelyből cukrok: | 2.08 |
Zsír: | 27.52 |
Amelyből telített zsírsavak: | 2.1 |
Rost: | 5 |
Fehérje: | 10.71 |
Só: | 0.05 |
- 2dbTojás fehérje (általános) 1db
- 0.5kk. ( csapott )Só, tengeri (általános)
- 900gliszt MANDULALISZT DIA-WELLNESS
- 50gxilit és eritrit alapú édesítőszer Nyírfacukor Plussz étkezési célra használható
- 125gPORCUKOR HELYETTESÍTŐ DIA-WELLNESS
Elkészítés a megadott link alatt
90 g mandula liszt
2 db tojás fehérje
125 g porcukor (porcukor helyettesítő)
Csipet só
50 g cukor (xilitet használtam)
A mandulalisztet át szitáltam,majd a porcukorral együtt újra. Hozzáadtam egy csipet sót. A tojásfehérjéket elkezdtem habbá verni, majd amikor már stabilabb a hab, beleszórtam a cukrot és kemény habbá vertem. A mandulalisztes elegyhez kevertem a fehérjehab felét, majd fellazítottam a hab másik felével, és alaposan elkevertem, kívülről befelé haladva de óvatosan , hogy ne keverjem túl, mert könnyen szétfolyhat a massza. Onnan tudom hogy jó, mikor a tésztát felemelem a spatulával "kígyózva" folyik vissza a tálba, nem darabokban esik vissza.
Habzsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire kb. 2,5 cm-es korongokat nyomunk, majd 2-3-szor jól odacsapjuk az asztalhoz a tepsit, hogy a légbuborékok kijöjjenek a tésztából és szépen elterüljenek a macaronok.
( ha nem jön ki az összes buborék fogpiszkáló segítségével óvatosan kiszoktam böködni)
30-40 percig szárítjuk őket, majd ha már hozzáérünk a tetejükhöz, és nem tapad a kezünkre tészta, mehetnek be a 150 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe 13-14 percre. Ha letelt az idő, kivesszük őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni